Durven investeren in toekomstige en huidige generaties!

Mijn naam is Stijn Kropman, 22 jaar en woonachtig in Schaesberg. Op mijn 19e werd ik op voorkeursstemmen gekozen als raadslid in de gemeente Landgraaf. Inmiddels ben ik fractievoorzitter. Daarnaast studeer ik fiscaal recht aan de universiteit van Maastricht.

Binnen onze gemeente en regio liggen er veel uitdagingen op het gebied van werkgelegenheid. Als jonge politicus vind ik het belangrijk dat we vooruitkijken in Landgraaf. Vooruitkijken gaat gepaard met durf. Investeren op het gebied van arbeid, ondernemerschap, talent en toerisme. Waar vroeger de mijnbouw in onze regio de motor van de economie was, daar hebben we nu een unieke kans om Parkstad weer te laten bloeien. De afgelopen jaren zijn er al flinke stappen gezet. Landgraaf en de omliggende gemeenten worden door de binnen- en buitenring uitstekend ontsloten voor zowel werk- als toeristisch verkeer.

Er liggen meer kansen voor het grijpen. Als kandidaat-gemeenteraadslid wil ik ervoor zorgen dat Landgraaf beter bereikbaar wordt met het openbaar vervoer, zowel nationaal als euregionaal. Goede, milieuvriendelijke verbindingen naar onze toeristische trekpleisters zijn essentieel. Ook moeten we een steentje durven bijdragen aan nieuwe toeristische IBA-concepten. Zoals ‘Endless Summer’, een indoor surfhal die uniek in de wereld is. Ook de ontwikkeling van de Wilhelminaberg, als herkenningspunt van de regio. Deze projecten generen nieuwe banen en zetten de regio verder op de toeristische kaart. Samen investeren in onze toekomst betekent meer bedrijven, banen en bestedingen. Daar worden we allemaal beter van.

Op naar een krachtig Landgraaf in een sterke regio!

Stijn Kropman