De uitslag van de Landgraafse gemeenteraadsverkiezingen is officieel bekendgemaakt. Het CDA behoudt haar 3 zetels in de gemeenteraad en is daarmee de grootste landelijke partij in Landgraaf. De grote winnaar is het GBBL. Met drie lijsten verzamelden zij 13 van de 25 zetels, wat een meerderheid in de gemeenteraad oplevert.

Voor het CDA zijn Marlies Dreissen-Embrechts (539 stemmen), Stijn Kropman (240 stemmen) en Bart Smeets (232 stemmen) rechtstreeks gekozen. Zij zullen aanstaande donderdag geïnstalleerd worden als gemeenteraadslid. Eerst wordt er aanstaande dinsdag (voorlopig) afscheid genomen van de zittende raadsleden Gaston Huth, Sjaak Reumkens, Wim Haan. De raadsvergaderingen van dinsdag en donderdag zullen live te volgen zijn op Omroep Landgraaf, vanaf 19:00.

Het CDA Landgraaf dankt de zittende raadsleden voor hun geweldige inzet de afgelopen jaren en wenst de nieuwe fractie veel succes toe!

Uitslag overige partijen met tussen haakjes de uitslag van 2014:

PvdA: 2 zetels (4)

SP: 2 zetels (4)

GL: 1 zetel (1)

VVD: 1 zetel (1)

OPL: 2 zetels (0)

LWH: 1 zetel (0)